nl-NLen-USde-DE

   Telen in Afrika en in andere landen

Bij FV SeleQt zoeken we teeltgebieden met de beste natuurlijke omstandigheden voor peulvruchten en kruiden. Die vinden we vooral in Afrika. De hoogvlakte daar kent er ideale klimatologische condities voor tuinbouw. Niet voor niets komen veel tuinbouwproducten uit Kenia, van peulvruchten en kruiden tot andere groenten en bloemen. Groot voordeel: de productielocaties zijn in onze eigen handen. Daardoor kunnen we telen volgens onze eigen - hoge - maatstaven.

Eigen locaties en outgrowers

Naast de eigen locaties werken we met outgrowers: telers die ook gespecialiseerd zijn in peulvruchten of kruiden, maar hun eigen bedrijf hebben. Die outgrowers zijn weer onder te verdelen in individuele en groepstelers. Individuele telers koelen en selecteren zelf, groepstelers delen daarvoor een gezamenlijke locatie.

‘Eigen’ teler of outgrower, beiden zijn verzekerd van een professionele begeleiding. Continu worden ze getraind volgens de Europese kwaliteitsmaatstaven. Continu is er de controle op kwaliteit.. Daardoor zijn we in staat om onder Afrikaanse omstandigheden producten te telen die aan elke eis tegemoetkomen!

Overige werelddelen

Een klein deel van het jaar vullen we het assortiment aan met producten van elders. Ook in Zuid-Amerika, het Midden-Oosten en Europa hebben we eigen telers voor onze peulvruchten en kruiden. Een voor één telers die de teelt in de vingers hebben. Zodat de kwaliteit in elke periode van het jaar vergelijkbaar is.