nl-NLen-USde-DE

  Zeker zijn van kwaliteit & voedselveiligheid

Kwaliteit en voedselveiligheid zijn belangrijker dan ooit. De consument rekent erop. Maar hoe waarborgt u het? Via FV SeleQt. In alle stadia van het productieproces zijn die twee aspecten leidend, van teelt tot logistiek.

De Keniaanse teeltlocaties werken op basis van het Dudutech-systeem. Het is een concept dat de inzet van gewasbeschermingsmiddelen minimaliseert. Ziekten en plagen worden vooral biologisch bestreden. Er is een 100% waterdichte controle op elk middel dat wordt gebruikt. Met als gevolg dat de peulvruchten en kruiden van FV SeleQt ook daadwerkelijk voedselveilig zijn, conform de voorschriften van de EU.

Eigen kwaliteitsafdelingen

Aanvullend zijn er de eigen kwaliteitsafdelingen van de Best Fresh Group. Die specialisten zien toe op de juiste wijze van telen en verpakken. De afdelingen staan in nauw contact met alle productielocaties in Afrika, Zuid-Amerika, het Midden-Oosten en Europa. Dat levert een uniform kwaliteitsbeleid op, met identieke - en klantspecifieke - specificaties voor uiterlijk, grootte, gewicht en verpakking. Bij aankomst in Poeldijk ondergaan producten een eerste controle op kwaliteit. Controle twee is die na het verzendklaar maken. Food safety first!

Onze accreditaties


Onze certificaten

> IFS Broker

Om kwaliteit en voedselveiligheid te borgen werken de bedrijven binnen de Best Fresh Group samen met leveranciers die in het bezit zijn van een GFSI certificering (IFS, BRC, FSSC22000, GlobalG.A.P.).